ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ




Οι βιώσιμες δραστηριότητες ακολουθούν την αρχή ότι οι μελλοντικές γενιές έχουν τις ίδιες προοπτικές μιας ζωής με πολλές ευκαιρίες όπως εμείς. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν η προστασία του περιβάλλοντος, η οικονομία και η κοινωνία επιτυγχάνουν μια παγκόσμια ισορροπία, διότι όλα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Οι συνεισφορά μας σε αυτό έχει  τη μορφή συνεργασίας για τις πρώτες ύλες με μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων παραθύρων, σταθεροποιητών χωρίς μόλυβδο σε αμιγές υλικό, και ευφυών θαλάμων. 

https://www.kbe.gr/gr/   

 https://www.kbe-online.com/de/  

Τα προϊόντα μας πληρούν όλες τις απαιτήσεις για θερμομόνωση και τη ανάλογη ενεργειακή απόδοση. Ως εκ τούτου, οι  συνεργάτες της ΚΒΕ κατασκευάζουν περίπου 13 εκατομμύρια παράθυρα κάθε χρόνο, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση περίπου 300 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου.

Αυτό εξοικονομεί επίσης περίπου 750 εκατομμύρια κιλά CO2 που διαφορετικά θα έπεφταν στην ατμόσφαιρα - ισοδύναμη με την ποσότητα που απορροφάται από δασική περιοχή μεγέθους 80.000 γηπέδων ποδοσφαίρου! Επιπλέον, υπάρχει λιγότερη άντληση πολύτιμων πόρων όπως τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία διατηρούνται για τις επόμενες γενιές.

Η ΚΒΕ το 2004, εξάλειψε πλήρως το μόλυβδο βαρέων μετάλλων στο αμιγές υλικό για όλα τα παράθυρα που κατασκευάζονται με τις δικές της πρώτες ύλες, χρησιμοποιώντας από τότε σταθεροποιητές βασισμένους σε ασβέστιο και ψευδάργυρο. Συνεπώς, μειώθηκε η ετήσια εξαγωγή και κατανάλωση μολύβδου κατά 6.500 τόνους - που αντιστοιχούν σε πάνω από 160 φορτία φορτηγών.

Φυσικά, τα παράθυρα που παράγονται χωρίς μόλυβδο παρουσιάζουν όλα τα κλασικά οικονομικά πλεονεκτήματα του υλικού PVC-U, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής, της χαμηλής συντήρησης, της υψηλής οικονομικής απόδοσης και της εξαιρετικά καλής θερμομόνωσης.